Pianokonsert med Katie Mahan

Når: Lørdag 09. September
Tid: 18.00
Konsert: Kr 386,- med middag 861,- + avg. via hjertnes.no. Salg også i gårdsbutikken.

Katie Mahan er en amerikansk pianist, bosatt i Salzburg i Østerrike, som har fått oppmerksomhet over hele verden for sin nyskapende musikalske personlighet, poetiske tolkninger og elegante sceneopptredener.

Lever i Mozarts fødeby
Katie har produsert en serie med videoblogger der hun tar lytterne med på en reise gjennom Mozart liv i hans egen fødeby, nettopp Salzburg. Hun flyttet til denne byen fordi, som hun fortalte en intervjuer, «Jeg har alltid drømt en dag om å bo i denne vakre byen hvor Mozart levde og pustet!».

Gershwin, Debussy og Mozart på programmet
Hun mestrer et bredt repertoar, både et rent klassisk repertoar og et crossover-repertoar. Det er imidlertid som tolker av musikken til George Gershwin, Claude Debussy og Wolfgang Amadeus Mozart hun har utmerket seg. Under konserten på Furu egg vil hun spille et kresent utvalg av disse berømte komponistene.

Opptrådt på de største arenaer
Katie har spilt på de største arenaer med de største orkestre. Noen eksempler er Konzerthaus i Berlin, Prinzregenten theater i Munchen og Hall of the Moscow Conservatory i Moskva med orkestre som Wiener Residenz Orchestra, Prague Philharmonia og Vancouver Metropolitan Orchestra. Hennes diskografi er omfattende, men den mest betydningsfulle innspilling så langt er den komplette pianomusikken til Leonard Bernstein. Den ble bestilt av Deutsche Grammophon til ære for 100-årsdagen for komponistens fødsel.

Etter konserten er det som vanlig middag for de som ønsker.

Meny:
Indrefilet med bernaisesaus og pommes frites. Furu eggs hjemmelagede karamellpudding til dessert. Kaffe inkludert. Alle rettigheter.

Fotokred: Katie Mahan