Gårdsbutikk

Det selges egg direkte fra gården i eget utsalg. Utsalget er åpent i tiden 09-13 på hverdager, og 09-12 på lørdager. I tillegg til egg selges posepakket frosne høns, og tørr hønsegjødsel i sekker. Andre produkter som er fra andre produsenter selges også. Dette er i hovedsak Honning, men utvalget kan bli utvidet efterhvert. Det er også en mini-utstilling fra Inger Anne Klepaker, en nær nabo som lager blant annet glass engler. «Tiffany engler». Det anbefales derimot å besøke hennes galleri, da utstillingen der er i en helt annen skala. www.tiffany-engler.com

Gårdsbutikken er under stadig utvikling, så nye produkter kommer til efterhvert. Men dette er i hovedsak en oversikt over produkter og leverandører. En del produkter er sesongbetont, så alt dette er selvfølgelig ikke å skaffe hele året.

karamell-egg

Egg

Dagferske egg fra Frittgående høner. Selges på brett av 30 egg/brett. 10’pk kan også kjøpes.

 

Karamellpudding

Furu Egg har efterhvert blitt berømt for sin Karamellpudding. Her produseres store og små former. I hovedsak foregår produksjonen før hver helg, men også ved andre anledninger. For å være sikker på levering til bestemt tid, anbefales forhåndsbestilling. Karamellpuddingen er det eneste kokken ikke lager, den lages av gårdbrukeren selv.

Andre produkter som tas inn fra lokale produsenter.

Poteter

Karl Robert Bergan, Lågendalen: Asterix.

Stein Martinsen, Lindhjem: Pimpernell. Diverse tidligpoteter.

Ole Anton Agnes: Mandelpoteter. Og nypoteter/tidligpoteter i sesongen

Eplemost

Nordre Bergan Gård, Råstad: Flasker, Summerred, Aroma, Rød Aroma og Rød Gravensten

Epleblomsten, Gvarv: 3 liter pappkartong, Åkerø, Discovery, Gravensten

Øistein Rød, Bendsrød: 3 liter pappkartong, Blandingsepler.

Honning

Fra lokale produsenter

Kalvekjøtt

Furu Egg har nå inngått avtale med Aasnæs Gård i Sande om levering av kalvekjøtt. Dette er kalvekjøtt av meget høy kvalitet. Dyreslaget er Charolais, og hver ku har kun en kalv i året. Kalven går sammen med moren frem til kort tid før slaktetidspunktet. Kalvene blir slaktet på Furuseth og derefter fraktet til Kjus Viltslakt. Her blir de hengt til langstidsmørning, og så delt opp.

I Gårdsbutikken selges frosne stykkningsdeler, og tilbakemeldingen fra kundene er udelt positive. En annen mulighet er å bestille et ½ eller ¼ dyr. Da får man alle delene fra dyret, og betaler samme kg pris for alt. (For tiden kr 165,- pr kg). ¼ dyr ligger på ca 40 kg, og da ½ dyr på ca 80 Kg. Dette blir da levert ferskt, og må hentes i Gårdsbutikken på avtalt tid. Ta kontakt for mere spørsmål rundt dette.

Grønnsaker

Sommeren 2015 inngikk Furu Egg avtale med Bjørn Bergene fra Kvelde om levering av grønnsaker. Her leveres det fantastisk flott grønnsakskurver direkte fra gården, med innhold av de forskjellige grønnsakene som til enhver tid er klare. De sammensatte kurvene selges hele, men det er også mulighet å kjøpe enkeltgrønnsaker. Tidspunktet for dette er ca juli til oktober. Avhengig av vær og forhold.

Jordbær

I jordbærsesongen selges ferske jordbær. Nyplukkede bær blir hentet hos Stein Martinsen, Lindhjem enten hver eller annehver morgen.