Historie

HISTORIE

Furu egg har en lang og stolt historie med eggproduksjon, som strekker seg helt tilbake til 1960-tallet. Men det var ikke før på 70-tallet at moderne produksjon ble introdusert, og gården ble drevet av Ingeborg og Øivind Mathisen. Etter mange år med dedikert arbeid, tok sønnen Erik Moholdt Mathisen i 1999 over driften og har siden den gang jobbet hardt for å videreføre familiens arv.

Frittgående produksjon

I 2010 bestemte Erik seg for å revolusjonere driften ved å legge om til frittgående produksjon. Et helt nytt hus ble bygget for å sikre at hønene hadde nok plass til å bevege seg fritt og utfolde seg på en naturlig måte. Dette har resultert i egg av høyere kvalitet, og hønene lever nå lykkeligere liv enn noensinne.

Distribusjon

Furu egg leverte direkte til de fleste butikker i Sandefjord og omegn på 70- og 80 tallet. Men på grunn av kjededannelse ble det vanskelig å stå utenfor. Valget ble da å distribuere eggene gjennom Prior (Nå Nortura). Men fra 2012 fikk vi et godt tilbud fra en privat aktør, og gikk derfor over til Den Stolte Hane, (Tidligere Cardinal Foods), hvor de fantastiske eggene nå blir distribuert. Men vi kan jo nevne at av de 330 tonn egg som produseres i året, selges 70-80 tonn egg direkte fra Gårdsbutikken.

Stolt arv

Alt i alt kan vi si at Furu egg har en stolt arv med eggproduksjon, men med Erik ved roret har gården også blitt et innovativt kraftsenter for frittgående produksjon.

Konsert og middag

I 2017 ble konseptet konsert og middag testet. Dette viste seg å bli svært så populært, og antall arrangementer har økt år for år fra spennende lokale artister til internasjonale stjerner. Pr 2023 har Furu egg vært arrangør for mer enn 40 konserter