Foto: 

Det er en stor glede å ønske Håvard Gimse velkommen til Furu Egg. Håvard er en av Norges desidert beste pianister.

På programmet står verker av:
- Fr. Chopin
- E. Grieg
- G. Tveitt
- J. Sibelius
- F. Schubert
- F. Mompou
- I. Albeniz

Konserten starter kl. 18.00 Dørene åpner kl. 17.00
Middag/buffet rett etter konserten for de som ønsker det

Lørdag 28. Januar 2023 • KL. 18:00

Foto: Erika Hebbert

Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det) er en humoristisk forestilling som tar for seg hele operahistorien på 60 minutter. Med forestillingen ønsker vi å vise at operaformen favner mye mer enn bare Carmen og O mio babbino caro, og at kunstformen opera på alle måter fremdeles er høyaktuell. Ved å fremføre høydepunkter fra hele operahistorien inviterer vi publikum til å oppleve opera på sitt beste, i en uformell og humoristisk ramme.

Konserten starter kl. 18.00 Dørene åpner kl. 17.00
Middag/buffet rett etter konserten for de som ønsker det

Lørdag 04. Februar 2023 • KL. 18:00

Foto: Nina Rangøy

Lisa Stokke, kjent som den første i verden til å spille Sophie i musikalen mamma Mia! og den norske stemmen i Frost kommer til Furu egg! På piano har hun med seg Morten Reppesgård.

Det blir som vanlig middag etter konserten, og denne gangen byr vi på laks med Sandefjordsmør og kokte poteter. Til dessert Furu eggs egen populære karamellpudding. Kaffe er inkludert.

Konserten starter kl. 18.00 Dørene åpner kl. 17.00
Middag/buffet rett etter konserten for de som ønsker det

Lørdag 11. Mars 2023 • KL. 18:00

Foto:

Storslagen feiring av Rachmaninovs musikk for 2 pianoer

Et helt spesielt program med mesterverk som sjelden utføres sammen:

Suite No 1 Op 5 (Fantasie-Tableau) Suite No 2 Op 17
Symphonic Dances Op 45

Det blir som vanlig middag etter konserten for de som ønsker det

Konserten starter kl. 18.00 Dørene åpner kl. 17.00
Middag/buffet rett etter konserten for de som ønsker det

Lørdag 18. Mars 2023 • KL. 18:00

Foto:

Gled deg til å oppleve Anne Kaasa hos Furu egg!

Med et repertoar som strekker seg fra Bach til samtidsmusikk har Anne Kaasa samarbeidet med og uroppført verker av mange betydelige komponister.
Det blir som vanlig middag etter konserten, og denne gangen byr vi på indrefilét med bernaisesaus og pommes frites.
Til dessert Furu eggs egen populære karamellpudding. Kaffe er inkludert. Alle rettigheter.

Konserten starter kl.18.00 Dørene åpner kl. 17.00
Middag rett etter konserten for de som ønsker det.

Fredag 14. April 2023 • KL. 18:00

Foto:

Brasil og Cuba i skjønn forening

Pepe Rivero – piano
Reinier Elizarde – bass
Michael Olivera – trommer
Ingrid Saga – vokal
Hans Mathisen – gitar

Sandefjords egen Ingrid Saga kommer tilbake fra studier på Berklee i USA og lager en konsert med de cubanske musikerne Pepe Rivero, Reinier Elizarde og Michael Olivera.

Torsdag 04. Mai 2023 • KL. 19:00

Her hos Furu Egg gjennomfører vi en rekke arrangementer. I hovedsak er det konserter, eller matkvelder hvor det eventuelt kun er litt musikalske innslag. Vi er veldig stolt av vårt nye flygel. Det er nok ikke mange gårdsselskapslokaler som kan skilte med et flunkende nytt Steinway&Sons D-modell flygel

19 august var jeg, sammen med Professor Håkon Austbø, på fabrikken i Hamburg. Her hadde vi 8 flygler av Steinway’s største modell å velge mellom. Selv om de er helt identiske, så vil det alltid være litt nyanseforskjeller. Det er først og fremst klangen, men litt også på følelsen på tangentene. Steinway er et rent håndverk, dette er ikke noe masse-produsert flygel.

Alle pianister som har hadt konsert her, eller bare vært innom for å prøvespille dette, sier at det er et av de aller beste flyglene de har prøvd. Så jeg tror Håkon gjorde et veldig godt valg. Med til Hamburg var også min tidligere pianolærer, Bjørn Olaf Olsen. Han gjorde også opp sin mening om flyglene, og det var en stor tilfredstillelse at han ville ha valgt nøyaktig det samme flygelet.

I tillegg har jeg flyttet mitt private Yamaha flygel fra boligen og hit i «hønsehuset». Det har vært, og vil bli flere konserter hvor begge flyglene benyttes. Dette gir en helt utrolig effekt, som man ikke får så mange steder.

Vi har siden 2018 hadt en rekke musikere/artister her, på virkelig høyst nivå. Og flere konserter er planlagt, eller er under planlegging. Det er ikke bare klassiske konserter på programmet, men også jazz og lignende. Sandefjords berømte gladjazz orkester, Røshnes Jazzband, har vært her flere ganger.

Mange av våre musikere holder konserter i store konsertsaler med mange publikummere. Her har vi naturlig nok ikke plass til så mange. Vi kombinerer nærmest alltid konsert og mat. Derfor dekker vi opp til middag, hvor man da sitter på samme plassen under konserten som man inntar middag etterpå. Det er selvfølgelig mulig å kun gå på konserten, men de aller fleste ønsker begge deler. Våre musikere synes dette er et flott konsept, hvor de er med og spiser middag med publikum etter konserten. Dette gir en uformell atmosfære som både utøvere og publikum setter stor pris på.

Vi ønsker derfor hjertelig velkommen til Furu Egg sine konserter og middagsarrangementer.

Dørene åpner 1-time før arrangementstart.

Drikke kjøpes i Baren, alle rettigheter.

Hjertelig velkommen